Jälleen selvitellään erästä pahinta mokaa minkä ravitsemuksessa voi tehdä. Aluksi se fakta, että kolesteroli sinällään EI ole vaarallista. LDL kolesteroli on vaarallista ainoastaan silloin kun se hapettuu. Silloin se tarttuu suoniin. Seuraavaksi kerrotaan sellainen pieni yksityiskohta, että suurin osa veren rasvasta ja näin ollen kolesterolista, syntyy maksan tuottamana.
Kolesterolin hallintaan tärkeintä näin ollen on saada ravinnosta riittävästi suoja ravinteita ja erityisesti antioksidantteja. Olettehan kuulleet esimerkiksi C-vitamiinista. Kasviksia tulisi syödä erittäin runsaasti, jotta elimistössä olisi tarpeeksi suojaravinteita. Kolesterolin vähentäminen puolestaan on helpoin tehdä sillä tavalla, että jättää liiallisen tärkkelyksen (viljatuotteet, peruna, riisi, pasta) mausteeksi ruokavalioon. Tämän lisäksi voi tietysti myös vähentää kovien rasvojen syömistä. Yksi parhaita selvityksiä kolesterolista löytyy sivulta www.biovita.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti