"Kullankeltaiset rypsipellot ovat jokaiselle tuttuja kesäisiä näkyjä. Rypsi on ainoa pohjoisilla EU-alueilla laajalti viljeltävä öljykasvi. Jopa 75 % käyttämästämme ruokaöljystä on peräisin rypsistä.
Pohjoisten EU-alueiden lyhyt mutta valoisa kasvukausi antaa rypsille sen ainutlaatuisen koostumuksen. Rypsiöljyssä on runsaasti terveydelle välttämättömiä pehmeitä, kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja ja vain vähän kovaa tyydyttynyttä rasvaa. Rypsiöljyn sisältämät omega 6- ja 3 -rasvahapot ja niistä elimistössä muodostuvat pitkäketjuiset rasvahapot sekä E-vitamiini vaikuttavat muun muassa kasvuun ja kehitykseen, ihon sekä silmän verkkokalvon kuntoon.
Rypsiöljy on monipuolinen kasviöljy. Se soveltuu hyvin sekä päivittäiseen ruoanvalmistukseen että elintarviketeollisuuden käyttöön. Rypsiöljyä käytetään muun muassa kasvirasvalevitteissä, valmisruoissa, salaattikastikkeissa, marinadeissa ja leipomotuotteissa. Tarkista tuoteselosteesta, oletko syönyt yllättävän terveellisesti." -www.rypsioljy.fiRypsiöljy on minusta jopa vaarallista, vielä vaarallisempaa terveydelle on pellavaöljy sekä saksanpähkinäöljy. Kaikki nämä sisältävät terveydelle vaarallista omega - 3 rasvahappoa nimeltään Alfalinoleenihappo. Tieteellinen fakta on se, että elimistö ei kykene käyttämään hyödyksi suoraan Omega - 3 rasvahapoista muita kuin EPA ja DHA rasvahappoja. Kasviöljyissä oleva Alfalinoleenihappo (ALA) on kyllä Omega -3 rasvahappo, mutta elimistön on ensin muutettava se EPA/DHA muotoon, jotta pystymme sitä hyödyntämään. Tästä seuraa väistämättä se, että elimistöön kasautuu liiallisia määriä Omega - 6 rasvahappoja. Kaikki tulehdustilat johtuvat alkujaan liiallisesta Omega - 6 rasvahappojen saannista.
Mainonnassa käytetään härskisti hyödyksi sanoja, joita ihmiset yhdistävät terveelliseen elämään. Omega on yksi pahimmista keinoista huijaamiseen. Ihmisen voi tappaa hetkessä sopiva määrä Omega - 6 rasvahappoa nimeltä Arakidonihappo.
Lisäksi on hyvä muistaa että elintarviketeollisuuden käyttämät kovetetut kasviöljyt (transrasvahapot) ovat elimistössä yhtä epäterveellisiä kuin tyydyttynyt rasva. Eikä rypsiöljy sovellu muutenkaan paistamiseen sillä se tuhoutuu 180 asteessa. Oliiviöljy puolestaan kestää lähes 300 asteen lämpötilan.
Ihmisen tulee nauttia päivittäin Omega - 3 rasvahappoja, mutta parhaimmin se käy nauttimalla ne suoraan siinä muodossa, jonka ihmiselimistökin ymmärtää. Kalaöljynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti