sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Transrasvoilla yhteys rintasyöpään?





Elintarvikkeiden keinotekoiset transrasvat saattavat lisätä riskiä sairastua rintasyöpään. Laajassa eurooppalaistutkimuksessa korkeimmat veren transrasva-arvot keränneillä naisilla oli noin kaksinkertainen todennäköisyys saada rintasyöpä verrattuna matalimpien rasva-arvojen naisiin.





Tutkijat suosittavatkin transrasvoja sisältävien elintarvikkeiden välttämistä.

Transrasvat ovat elintarviketeollisuudessa käytettyjä keinotekoisesti kovetettuja rasvoja. Niiden on jo ennestään tiedetty aiheuttavan sydän- ja verisuonisairauksia.

Tutkimukseen osallistui 25 000 naista. Tulokset on julkaistu American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Reuters
Lähde: http://www.yle.fi/uutiset/24h/id87794.html

Transrasvoja sisältäviä tuotteita ovat mm. kevytlevitteet ja einekset.

Ei kommentteja: