Elintarvikkeiden keinotekoiset transrasvat saattavat lisätä riskiä sairastua rintasyöpään. Laajassa eurooppalaistutkimuksessa korkeimmat veren transrasva-arvot keränneillä naisilla oli noin kaksinkertainen todennäköisyys saada rintasyöpä verrattuna matalimpien rasva-arvojen naisiin. | ||||
Tutkijat suosittavatkin transrasvoja sisältävien elintarvikkeiden välttämistä. Transrasvat ovat elintarviketeollisuudessa käytettyjä keinotekoisesti kovetettuja rasvoja. Niiden on jo ennestään tiedetty aiheuttavan sydän- ja verisuonisairauksia. Tutkimukseen osallistui |
Syöt vähemmän kuin kulutat joutaa hiljalleen romukoppaan. Tässä blogissa tarkastellaan kuinka jokainen voi laihtua ilman nälän tunnetta ja kiukkua. Lisäksi selvitetään muita terveellisen elämän ja ravitsemuksen asioita.
sunnuntai 13. huhtikuuta 2008
Transrasvoilla yhteys rintasyöpään?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti