"Laihduttajan tulisi välttää rasvaa ja korvata se vaikka kuitupitoisilla viljatuotteilla."
Mikähän siinä on, että suomalaiset syövät nykyään rasvattomampaa ruokaa kuin koskaan ja silti lihavuussairaudet ovat koko ajan lisääntyneet? Olisikohan tuossa ensimmäisessä lauseessa koko pulmaan ratkaisu. Jos ihminen välttää rasvaa, keho valmistaa sitä ihmisen puolesta. Kaikesta ylimääräisestä hiilihydraatista maksa valmistaa kolesterolia ja muita veren rasvoja menemään varastoon. Eikö olekin mukavaa? Ei tarvitse syödä rasvaa ja silti sitä on elimistössä liikaa. Yleisesti hyväksytyt ruokailuohjeet puoltavat rasvan vähentämistä ja hiilihydraattien ylitankkausta. Sitten kun huomattiin tämän ravitsemuksen tehottomuus kolesterolin hallinnassa alettiin ihmisille syöttää statiineja, jotta maksa ei valmistaisikaan siitä liikaa syömästämme hiilihydraatista kolesterolia. Eikö kenelläkään tässä vaiheessa ala hälytyskellot soittaa! Minulle tulee mieleen heti sellainen ihan yksinkertainen keino kolesterolin hallintaan. Nimittäin eikö kannattaisi syödä vähemmän hiilihydraatteja, jos niitä kerran saadaan liikaa.
Rasva on muutenkin ruoka-aineista se syypää kaikkeen. Kun kysyt ihan summassa kadulla ihmisiltä millä tavalla laihtuu, saat todennäköisesti vastauksen:"syön vähemmän, liikun enemmän ja välttelen rasvaa." Sanamuoto voi olla eri, mutta ajatus on sama. Mielestäni tässä on heitetty lapsi pois pesuveden mukana. Ei rasva yksistään lihota, sen tekee hiilihydraatit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti